مكرونة بالبشاميل
4 مشترك
3younfati :: الفئة الأولى :: مطبخ fati
صفحة 1 من اصل 1
مكرونة بالبشاميل
المقادير:
نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت
مقادير الباشميل:
خمس ملاعق دقيق
ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح
ا ليتر لبن كامل الدسم
200 جرام زبده مقادير الحشوه
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره
نصف فلفلايه رومى
بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح او مرقه دجاج كينور الفوريه
ثلاث ملاعق زيت
كوب عصير طماطم
التحضير:
فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والتوابل ومرقه الدجاج ونتركها لتتسبك
الباشاميل:
نحمر الدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلك حتى نحصل على قوام طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق
نجهز صينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من الباشاميل ثم طبقه مكرونه ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقه باشاميل سميكه
نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجه
الدلوعه- عدد المساهمات : 89
تاريخ التسجيل : 22/08/2010
رد: مكرونة بالبشاميل
تمااااااااام تمااااااااام بس نسيتي تقولي السر في النفس ههههههههههه
adhm_basha- عدد المساهمات : 136
تاريخ التسجيل : 26/08/2010
العمر : 45
الموقع : ارض الله
رد: مكرونة بالبشاميل
بسم الله الرحمن الرحيم الاجابه تونس هههههههههههه اكيد مكرونه حلوه بس لو نشيل القرفه هتبقى حلوه اوى وبالهنا والشفا
الحكومه- عدد المساهمات : 51
تاريخ التسجيل : 29/08/2010
3younfati :: الفئة الأولى :: مطبخ fati
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى